Страхотен скандал е избухнал между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в кулоарите на БНТ. Двамата си налетели челно между гримьорната и помещението, в което се заснема сутрешният блок "Денят започва".
Източници от БНТ разказаха, че конфликтът избухнал в момента, когато Цветанов напускал студиото, а на негово място влизал Лазаров. Зам.-председателят на ГЕРБ отправил остри вербални критики за случая "Лясковец" към главсека, който не му останал длъжен. "Когато вие носехте папки, аз носех униформа", припомнил Лазаров и попитал опонента си откога е станал вещ по тактическа подготовка на операции. Цветанов отвърнал, че се е научил постепенно и продължил с нападките.

В рамките на 2 до 3 минути страстите се разгорещили дотолкова, че очевидците от екипите в БНТ се уплашили да не се стигне до бой. В крайна сметка обаче най-лошото се разминало. Цветанов взел предвид факта, че бойните действия не са негова силна страна, а Светлозар Лазаров запазил самообладание до последно, защото възприел атаката като опит за психологически натиск и оказване на влияние върху предстоящата му телевизионна изява в ефира на БНТ.

Информацията за скандала стигнала мигновено до шефовете на държавната телевизия. В предиобедните часове от ръководството на БНТ са поискали устни обяснения от свидетели на случилото се.