Автомобилът на годината "Пежо 308" е на разположение за тестове от всички желаещи днес и утре в русенското представителство на "София Франс Ауто" на ул."Иван Ведър"5. Поканата за пробно шофиране е в сила от 9 до 18 часа, а на разположение са две модификации на елегантния "французин" - с бензинов и с дизелов двигател.

Освен европейската титла за кола на годината "Пежо 308" вече има и едно русенско отличие. С предоставен от представителството на "СФА" автомобил от тази серия Пламенка Иванова стана шампион в клас до 1600 куб.см на провелия се в Русе първи кръг от националното първенство по гимхана /майсторско шофиране - б.р./ за жени.

Всеки тест на титулования хечбек носи два бонуса. Първият е талон за отстъпка от 10% за сервизни услуги и резервни части, който може да ползва до края на годината и това е гарантираната печалба. За вторият бонус трябва и късмет - попълване на специалния талон, получен при теста, дава възможност за участие в томбола за дамски велосипед с марката "Пежо".

Провеждащите се днес и утре Дни на отворените врати осигуряват и безплатна диагностика във фирмения сервиз, както и 10% отстъпка от труда и резервните части при нужда от ремонт.

100 км с 2.85 л бензин!

Тръгналото с летящ старт "Пежо 308" добави още един приз в колекцията си - рекорд от сферата на фантастиката по икономично шофиране с новия бензинов турбо двигател PureTech със 130 к.с. Екипиран с него сериен автомобил постави рекорд за разход на гориво от 2,85 л/100 км и 1810 км пробег с един резервоар. Това постижение бе осъществено на пистата в Алмерия /Испания/ под контрола на френската сертификационна организация UTAC /Технически съюз на автомобилите, мотоциклетите и велосипедите/. Колата е оборудвана с 6-степенна механична скоростна кутия и за повече от 32 часа в движение със смяна на шофьорите без спиране изразходва 51,4 литра. Така 308 постави нов рекорд за разход на гориво и пробег с един резервоар.

Постижението на "Пежо 308" 1,2 e-THP 130 може да стане еталон за разход на гориво за масов автомобил, оборудван с бензинов двигател. Бензиновият турбо двигател PureTech ще бъде предлаган в близките седмици на моделите 208 и 2008 във версия със 110 к.с.