Вече 70 български общини, заедно с институции и знакови сгради, заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята. Много от тях организират освен притъмняване на светлините и шествия, състезания и светлинни представления.

Така, на 29 март от 20.30 часа, със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

Общини, които досега са подкрепили инициативата тази година, са Асеновград, Аксаково, Балчик, Белене, Белово, Берковица, Благоевград, Бургас, Брацигово, Борово, Бяла, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Гърмен, Гоце Делчев, Генерал Тошево, Димитровгад, Добрич, Дупница, Долни чифлик, Две Могили, Елена, Козлодуй, Кърджали, Каварна, Кюстендил Лом, Луковит, Мездра, Монтана, Оряхово, Перник, Пещера, Пловдив, Плевен, Панагюрище, Петрич, Първомай, Пазарджик (областна администрация), Провадия, Павликени, Русе, Разград, Радомир, Раднево, Сандански, Силистра, Сливен, Смолян, Созопол, Средец, Стара Загора, Сатовча, Сливен (обл), Свищов, Своге, Троян, Тетевен, Трявна, Харманли, Хасково Ценово, Чирпан, Червен Бряг, Ямбол.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. "Използвай силата си, за да промениш света", е призивът на WWF, с който организацията популяризира и събира подкрепа хиляди природозащитни проекти на всички континенти.

Тази година WWF има и първият си посланик - супергерой pа Часът на Земята – Спайдърмен. Целият екип на филма "Невероятният Спайдърмен 2" застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда.

Sony Pictures Entertainment, студиото зад продукцията, и партньорът им в България - Александра Филмс, също подкрепят Часът на Земята. Затова на 29 март и кино-веригата "Арена", заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината "Арена" да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.