Не е вярно, че отстранихме Камен Ситнилски, за да го "овладеем". Не смятайте, че осъществявам настъпление срещу Висшия съдебен съвет, за да го овладея. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с уволнението на Камен Ситнилски, предаде репортер на БГНЕС.

Заместник-главният прокурор Камен Ситнилски беше уволнен на 13 март 2014 за уронване на престижа на съдебната власт. Решението за освобождаването му беше взето с 16 гласа "за", 5 "против" и трима въздържали се.

Цацаров отхвърли спекулациите, че ВСС е дописал закона и Конституцията, за да го уволни."Как да го допишем?", попита на свой ред той риторично. По отношение на мнозинството, с което е взето решението и дали то е съобразено с Конституцията, Цацаров заяви, че "това ще го каже съдът, а няма да го кажа аз или вие" журналистите.

"В крайна сметка е ясно, че решението ще бъде предмет на жалба. Възможни са едни или други правни виждания", каза главният прокурор и още веднъж добави: "Това ще го каже съдът".

На въпрос колко ефективни съдебни производства са образувани за една година срещу политици и олигарси, Цацаров отговори с контравъпрос: "Ако си чукнете назад в Гугъл или проверите в пресата, ще видите. Ефективни? Аз ефективни присъди не налагам. 20 години съм налагал присъди. Какво значи ефективно производство?...Мисля, че за толкова време прокуратурата мръдна доста напред. Ако не сте чели европейския доклад, прочетете го. В Наказателния кодекс няма думата олигарх, а аз работя с тях".