Сапьори детонираха бомбата в Пловдив, поставена под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

При детонацията се получи малък взрив. Районът продължава да бъде отцепен. Специалистите разшириха периметърът преди контролирания взрив.

Адвокат Евелина Божикова каза, че не е получава заплахи за живота си сега. Адвокатката каза, че миналата година през февруари е получавала заплахи за бомба в дома си.

Съмнителният пакет, закрепен под автомобила марка "Тойота", бе забелязан в 7 часа сутринта от служители на фирма. Движението в района на улица "Хр. Г. Данов" веднага бе отцепено.

Междувременно адвокат Евелина Божикова замина за Лондон на гости на сина си.

Адвокат Божикова се занимава с дела от висок обществен интерес. Има добро име в гилдията. Последният случай, при който името й нашумя, бе дело, свързано със злоупотреби с бюджета на община Родопи. Тя е съпруга на бившия заместник-министър на правосъдието Севдалин Божиков, а дъщеря й - Марта Божикова, беше за кратко заместник-кмет на Пловдив. Това е вторият инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за няколко дни - завчера бе запален джипът на адвокат Иван Иванов.