Мирослава Кацарова посвещава концерти на черно-белите филми –  на 28 декември в Пловдив, и на 12 януари – в Софийската градска художествена галерия, съобщават организаторите. 
Програмата, наречена Paloma, е с участието на Мирослав Турийски – пиано и аранжименти, Младен Димитров – барабани, Александър Леков – бас, и струнен квартет Perfect – Ивелина Христова и Диляна Давидова (цигулки), Мария Венкова (виола) и Антоанина Юрганджиева (виолончело).
Paloma е вдъхновена от старата мексиканска песен. Една от любимите версии на Мира Кацарова на тази песен е на Каетано Велосо. Особено важен акцент в този своеобразен музикален, но и филмов разказ, е преработката на познатите стари латино песни, разказва от екипа на певицата. По думите им оркестрациите за струнния квартет са неконвенционални, в съзвучие с типично джазовата рехармонизация, силно подчертана от класическото джаз трио –  пиано, бас, барабани. 
„Тиха и сладостна носталгия по черно-белите филми на XX век, по техния саундтрак и естетика, по наивните им, но автентични настроения – това е фокусът на новата ни концертна програма. Внимателно и с любов съм избрала музикални теми, които ме изразяват и отговарят на идеала ми за песен: мелодична, красива линия, със съвършено втъкан текст в нея. В програмата съм подбрала песни с фини препратки към магическия реализъм на латиноамериканската култура като Cucurucucu Paloma, Samba de Bencao, Manha de Carnaval (Black Orpheus), Desafinado, Amapola, Mas Que Nada, Dindi и още други, повечето от тях свързани с филми. Миро Турийски е претворил стария музикален материал и преосмислил темите в него така че да звучи модернистично, но и носталгично и с уважение към оригинала“, разказва Мирослава Кацарова. 
/ДД