Творческа коледна работнилничка „Сръчко“ от днес посреща своите работливи джуджета. Тя е дело на Регионален исторически музей в Кърджали и освен че ще даде възможност на учениците от две училища в града да творят на коледна тематика, създадените изделия ще станат част от коледен базар, а със събраните средства ще бъдат подкрепени социални детски центрове в града. Това каза за БТА Галена Вълова от Регионален исторически музей, инициатор на творческата изява.
Работилничка „Сръчко“ ще продължи до 14 декември, като всеки ден децата ще правят различни неща. Днес темата бе картички, а приложената техника – апликация. През следващите дни те ще правят сувенири, украса с декупаж, а в последния ден – сурвачки по модели на автентични такива, част от експозициите на РИМ – Кърджали. 
„Предишни години също сме правили творчески коледни работилнички, но тогава те са били по-скоро като занимания за подрастващите. Сега вече имаме кауза и тя е благотворителна, и за това всички в музея сме прегърнали идеята и даваме всичко от себе си, както и децата, които днес доста се постараха“, каза още Галена Вълова.
Изработените предмети ще бъдат изложени и ще могат да бъдат закупени на 15 декември. Тогава в едно от фоайетата на музея официално ще бъде открит базарът. За посетителите е подготвена и специална програма.