Ремонтиране и изграждане на улична мрежа са сред приоритетите в списъка с капиталови проекти и обекти за кв. "Малинова долина", район "Студентски", за включване в бюджета на Столична община за 2024 година. Това посочи кметът на район "Студентски" Петко Горанов на брифинг, на който с граждани бяха обсъдени и актуални въпроси.
Кметът на столичния район "Студентски" представи и информация за улична мрежа, улично осветление, инфраструктурните проекти, както и мерки по почистването на уличната мрежа.
Друга дискутирана тема беше изграждането на Детска градина 190 в район "Студентски". За нея през септември от район "Студентски" обясниха, че е към края на строежа си. Детската градина ще бъде за 396 деца в 15 групи. Горанов обясни, че при стартиране на работата на Столичния общински съвет и при наличие на приемателна комисия, ще могат да обявят началото на дейността на детската градина. Това е най-голямата детска градина, строена в София през последните 10 години, заяви Горанов.  
Три улици са включени в списъка на капиталовите обекти и проекти на район "Студентски" - това са улиците "Едуард Генов", ул. 3-та и "Киркор Азарян", посочи кметът. Той допълни, че за първите две имат проекти, както и разрешения за строеж и финансиране, а за ул. "Кирков Азарян" няма разрешение за строеж и няма финансиране. 
Началникът на отдел "Одит и контрол" на район "Студентски" Костадин Бойчин обясни, че "Малинова долина" е кварталът с най-мащабно строителство в София. Бойчин допълни, че инспекторите са ежечасно на терен, като следят близо 240 обекта. Заради този засилен интерес на инвеститорите и големия брой строежи в квартала, Бойчин обясни, че инвеститорите мият улиците периодично.