„Преплетено“ е заглавието на изложбата, която Даниела Тодорова подрежда в галерия „Сердика“ от 13 декември до 13 януари 2024 г., съобщават организаторите. 
„Изложбата „Преплетено“ е авторски проект на Даниела Тодорова, втори поред в годината на нейния 60-годишен юбилей след успешната експозиция в галерия „Средец“ на Министерство на културата. Тя е автор с утвърдено име в сферата на хартиеното изкуство  и куратор на „София арт хариет фест“. Този проект е част от раздела „Самостоятелни изложби“ и е заключителното събитие в тазгодишната програма на фестивала и творчески акцент в шестото десетилетие на своя куратор и създател“, разказват от екипа. 
Организаторите на събитието отбелязват, че мястото на изложбата е подбрано неслучайно. „Галерия „Сердика“ се намира в сърцето на стара София - Женски пазар, само на 50 метра от мястото, където авторката е родена и отраснала.  Проектът е посветен на тема вълнуваща Даниела Тодорова от години и свързана с преплитането на време, пространство и форма на изразяване. Колекцията съдържа свитъци и пана, допълнени от инсталация, обединяваща цялото пространство. Изложбата се превръща в едно цяло произведение, в което всеки отделен елемент допълва останалите. Свитъците са едни от най-предпочитаните форми от авторката в цялото ѝ творчество,  носещи не само послания и изображения, но често са и част от големи пространствени инсталации. Комбинацията от хартиени и релефни фрагменти допълва усещането за движение и лекота, което тя иска да внуши“, казват още те.
За този проект Даниела Тодорова разказва: „Основен фокус в цялото ми творчество, независимо от медията, са духовните послания, втъкани в символични произведения. В годините съм преминала през различни медии; графика, карикатура, живопис, стъклопис и иконопис. Преди почти 20 години открих неподозираните възможности за създаване на голямоформатни произведения, носещи лекота и виталност, чрез езика на този древен материал хартията. Това и до днес е любимата ми медия, на която посветих години не само за себе си, но и за редица артисти от цял свят. Вярата ми в единството и срещата на съдба и реалност е в основата на този проект, носещ символичното име „Преплитане“.
/ВСР