Разпродадени са четирите обявени представления на спектакъла „Малкият принц”, който гостува от „Бродуей“ догодина, съобщават организаторите от „БГ саунд стейдж“. Те обявяват пето, извънредно представление – на 14 януари.
Спектакълът идва в София през януари 2024 г., след гастроли в Париж, Сидни, Дубай и след цял сезон на „Бродуей“, ще представи на българската публика класическия роман на Екзюпери.
„Българската публика ще види великолепен спектакъл - театрална адаптация с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят“, коментират организаторите. 
Малката книжка на Екзюпери, излязла през 1943 г. в Ню Йорк, се превръща в литературен феномен – продадена досега в 200 милиона копия по целия свят, преведена на 300 езика и диалекта, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата. 
„Завладяваща и новаторска история — силна, трогателна, незабравима”, пишат за спектакъла медиите. „Скок в едно вълшебно детство”, го описва Le Figaro.
Създател на „Малкият принц” е предимно френски творчески екип, носител на множество награди. Ръководен е от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото от Крис Мурон, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, която запазва усета за рисуване, познат от почерка на Екзюпери, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн – Тристан Висколиози, гримът и прическите на Кармен Арбуес Миро са смесица от различни стилове и култури, а реквизитът е на Орели Гандильон.
„Книгата е шедьовър. Тя е универсална, защото е дълбоко човешка и се отнася за цялото човечество. Убедени сме, чe тази дълбока човечност, тези прости и ясни послание за приятелството, любовта, грижата за другите и за планетата са още по-актуални днес, отколкото в миналото. Сент-Екзюпери е бил визионер”, казва Ан Турние.
/ДД