Коледен базар с благотворителна цел организират ученици от Професионалната гимназия по икономическа информатика (ПГИИ) „Джон Атанасов“ в Търговище, съобщиха от ръководството на учебното заведение. 
Началото на инициативата дадоха учениците от 9а и 10а клас, които са приготвили различни кулинарни изкушения. Голям е интересът и към коледните картички, които възпитаниците на гимназията са изработили в часовете по практика за дигитални умения, под ръководството на своите учители, посочват от учебното заведение.
Koлeдният бaзap щe пpoдължи дo 21 дeĸeмвpи, ĸaтo в нeгo щe се вĸлючaт вcичĸи възпитaници и yчитeли нa иĸoнoмичecĸaтa гимнaзия. Инициативата е традиционна за гимназията. Основната ѝ цел е възпитателна, свързана с християнската добродетел - дарителството. Каузата, за която ще бъдат изразходвани тази година събраните средства е освежаване на фоайето в училище, допълват от учебното заведение.
В навечерието на празниците учениците и учителите от гимназията в Търговище подеха и друга благотворителна акция – „Топло одеяло за куче“. Инициативата е в подкрепа на кучетата от общинския приют.