Беатрис Бочева показва тази вечер новата си документална изложба, озаглавена „Лица между паузите“. Експозицията, създадена съвместно със Spam Studios, може да бъде разгледана до 14 декември в I Am Studio, съобщават организаторите. 
„Между паузите е изложбена серия, която разкрива онази малка част от работния процес в независимия сектор, която съм снимала главно за себе си със средноформатната си филмова камера през последната една година. Проектът изследва появата на емоция след затишието от паузите в различни етапи на репетициите“, казва Беатрис Бочева. Тя отбелязва, че чрез повтаряемост на образите се проследява процесът на преминаване от едното в другото - от тишината към звука, към действието.
„Сходството между бавния аналогов процес и този на репетициите преди първата среща на спектакъла със своята публика ме провокираха да опитам да съчетая двата процеса, заснемайки всичко на фотографски филм. За себе си в този подход откривам повече синхроничност и интимност, а всяко от заснетите лица би могло да бъде началото на сюжет за отделен кратък разказ“, обяснява още авторката на изложбата.
Беатрис Бочева завършва фотография в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2022 и вече от две години е част от екипа на сдружение Spam Studios. През това време тя реализира и няколко фотографски изложби, между които фотографска серия на тема „Моята изолация” в галерия Credo Bonum, „Театрални колажи" в Топлоцентрала и фотографската серия на тема „Спомен за едно училище”, селектирана за фестивала за визуални изкуства към Технологичния университет в Тайван, Китай. През 2018 получава и награда за дебют на BGPressFoto за фото есе от бежанските лагери в Идомени. Работи със Spam Studios още от проекта им „Всичко на масата“ по текстове на Чарлз Буковски, като през годините снима няколко техни спектакъла и участва активно в двата им едногодишни гранта, финансирани от НФК. 
/ВСР