Много жители и гости на Белоградчик изпълниха централния площад „Възраждане” за тържественото запалване на светлините на коледната елха. Така бе открит Коледният базар и поставено началото на коледно-новогодишната програма, съобщиха от общинската администрация.
„Радвам се да видя толкова много хора тук, в центъра на Белоградчик, хора, заради които си струваше всяко едно усилие по орагинизирането на тази красота наоколо“, отбеляза в словото си кметът Минков. Той благодари на фирмата, която със съдействието на общината, е подготвила Коледния базар и културната програма за празниците. Изказа признателност и към местните клубове, училищни и социални институции, сдружения за техните благотворителни инициативи, уточниха от пресцентъра на общината.
След като всички присъстващи заедно отброиха секундите до запалването на светлините на коледното дърво, тържеството продължи с изпълнения на възпитаниците на Детска градина „Иглика” и огненото шоу „Дивинитас”. Празникът тази вечер завърши с концерт на Трио „Тенорите” в залата на Народно читалище „Развитие – 1893”.
Преди дни грейнаха светлините на осемметровата коледна елха в град Кула. Много деца и родители се събраха на площад „Бдинци“ във Видин преди седмица, за да споделят празничната атмосфера на тържественото запалване на светлините на коледното дърво. С празника на 1 декември бе поставено началото на коледно-новогодишната програма на Община Видин.