Украинският президент Володимир Зеленски благодари за подкрепата за Украйна с послание в платформата Х (предишно наименование Twitter - б.ред.), съобщи пресцентърът на ДПС.
„Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаването на доставката на БТР- и за Украйна, както и за новия пакет военна помощ. Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. С това решение ние укрепваме нашата Европа и браним свободата!“, пише президентът Зеленски. 
Парламентът днес отхвърли ветото на президента във връзка с безвъзмездното предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.
По-късно през деня със 147 гласа „за“, 55 - „против“, и седем „въздържал се“ Народното събрание одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.