В конкурса „Посланици на здравето“ са отличени 41 проекта, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ). С този конкурс от МЗ поставят началото на инициативата „Седмица на добрата новина“. Предвижда се от 11-ти до 15-ти декември министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков да се среща с граждани, станали посланици на добрите дела. 
Инициативата „Посланици на здравето” поощрява творчеството на учениците от първи до 12-ти клас. Тази година има над 3800 „посланици на здравето”, творили под ръководството на 360 учители. Формирането на човешката личност е подвластно на добре позната мъдрост за хармонията между тялото и духа, каза министър Хинков, който поздрави учениците и учителите, допълват от пресслужбата. Съвременният еквивалент на тази мъдрост е общата ни грижа за здравето и интелектуалното израстване на подрастващите, допълни той. В България расте амбициозно поколение, но от нас – възрастните, зависи как ще насърчим децата и учениците да водят здравословен и пълноценен начин на живот, каза още министър Хинков. 
В церемонията по награждаването участваха и представители на Министерството на образованието и науката, на Министерството на младежта и спорта, на Министерството на културата, на Държавната агенция за закрила на детето, на Българския младежки Червен кръст.
„Посланици на здравето” се организира вече 15 години от МЗ с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на културата и Националния център по обществено здраве и анализи, както и със съдействието на Офиса на Световната здравна организация в България и Българския младежки Червен кръст. През 2023 г. към партньорите на инициативата се присъедини и Държавната агенция за закрила на детето.