Състезателката по борба от Спортния клуб по борба “Лютфи Ахмедов“ Фатме Шабан оглави десетката на най-добрите спортисти на Община Разград за 2023 г. Това стана след предварителни номинации от десет спортни клуба, развиващи дейност на територията на общината, съобщиха от общинската администрация. Най-добрите спортисти на годината на община Разград са определени от деветчленна комисия от журналисти и спортни експерти след приключване на първоначалните номинации. Общо предложенията тази година бяха 16, като четири от клубовете дадоха по една номинация, а останалите – по две. От Професионалния футболен клуб  “Лудогорец 1945“ не излъчиха футболист, а предложиха за най-добър спортист лекоатлета Лъчезар Вълчев, посочват от общинската администрация. 
Постиженията на 20-годишната състезателка Фатме Шабан са: първо място при жените в категория 59 кг. на Държавен личен отборен шампионат и пето място на Европейско първенство за жени до 23 години. Тя е републикански шампион в още две възрасти – до 23 и до 20 години. В момента е на трето място в Световната ранглиста във възраст до 23 години, включена е и в разширения състав на Българската федерация по борба за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. 
На второ място остана лекоатлетът Лъчезар Вълчев. 18-годишният състезател от Спортен клуб по лека атлетика “Лудогорец“ е с най-добри постижения в състезания от държавния и международния спортен календар съответно: първо място в дисциплината троен скок на Националния шампионат до 20 години и трето място на Европейския шампионат до 20 години.
На трета позиция се нарежда 34-годишният състезател и треньор от Спортен клуб по колоездене “Спринт“ Мирослав Минчев. През тази година той е републикански шампион на 1000 м. на Държавен личен шампионат, както и с първо място спринт мъже от Държавен личен шампионат. Най-доброто му международно индивидуално отличие е трето място спринт на Балканиада.
Неговият възпитаник Павел Николов е на четвърто място в десетката на Община Разград. 18-годишният колоездач има две първи места от Държавен личен шампионат за юноши старша възраст в дисциплините спринт и 1000 м. Най-доброто му международно постижение през годината е първо място в спринта на Балканиада за юноши старша възраст. В отборния спринт на същото състезание е на второ място. 
На пето място в десетката е боксьорът Благовест Неделчев. 21- годишният състезател от Спортен клуб по борба “Олимпия“ е републикански шампион в категория 67 кг. мъже на Държавното лично отборно първенство, има и второ място на Държавния личен шампионат.
18- годишният Никола Комаровски от Спортен клуб по карате “Будо-Разград“ е на шеста позиция в десетката. Той се е класирал на второ място при мъжете над 75 кг. на Държавно първенство по кумите, както и на трето място при младежи 16-17 години на Балканско първенство по киокушин карате, кат. до 75 кг. 
Седми в десетката на Разград е 34-годишният шахматист Ивайло Енчев. Състезателят на Шахматен клуб „Абритус“ е на първо място блиц при мъжете на Държавно индивидуално първенство.
На осма позиция е Сейко Калинов от Спортен клуб по борба “Лютфи Ахмедов“. Той е най-младият състезател в десетката – на 15 години. Младият борец е победител в категория 62 кг. на Държавния личен отборен шампионат при децата, както и на пето място на Европейско първенство U15  в категория до 62 кг. 
Девета е Димана Захариева от Спортен клуб по лека атлетика “Антибиотик“. През тази година 25-годишната лекоатлетка е на второ място в дисциплината троен скок на Националния шампионат.
На десета позиция е състезателят по културизъм от Спортен клуб “Гладиатор“ Петър Петров. През годината 20-годишният културист се е класирал на първо място физика над 179 см. на Държавно първенство по културизъм. 
В категорията „Отбор на годината“ с 60 точки е избран мъжкият футболен отбор на ПФК “Лудогорец 1945“ с първо място в Efbet лига.
В категорията „Най-добър треньор в индивидуалните спортове“ е определен Дениз Хамид от СКБ “Лютфи Ахмедов“, а при колективните спортове - Пенко Велчев от Баскетболен клуб “Вълци-Разград“. 
В категорията „Най-перспективен млад състезател“ победител е десетгодишната Магнолия Райкова. През годината състезателката на СКК “Будо-Разград“ е с три първи и едно второ място от държавни първенства, както и второ място на Балканско първенство по киокушин карате и първо място на международен турнир в Турция.
Призьорите ще получат от Община Разград плакети и парични награди на специална церемония на 15 декември във фоайето на Общинския културен център.