Пианистката Диляна Христова ще изнесе концерт, наречен „Бяла Коледа“, в салона на Читалище-паметник „Отец Паисий - 1859“ в Самоков. Концертът ще се състои на 20-и декември. Програмата е основно коледна, като в нея са включени коледни пиеси от страната и света, както и пиеси, които са специално подбрани за самоковската публика. Тя ще изсвири изпълнения на световно известни звезди. Христова ще излезе на сцената със Симфониета Видин с диригент Петър Димитров. Това разказа пред БТА Диляна Христова. По думите й програмата е много свежа и подбрана с настроение за коледно-новогодишните празници.
Христова каза, че част от събраната сума от концерта ще отиде за благотворителност.
„Моята любов към Самоков е неугасваща. Била съм по цял свят, но винаги се връщам. Градът ми е задължителна спирка за поне един задължителен концерт“, посочи още Христова. Тя казва, че за нея музиката е живот и ядро, от което всичко друго започва. „Това е мястото на което се чувствам комфортно и нещото, което правя най-добре. С моя голям опит на сцена виждам, че винаги докосвам сърцата на хората“, посочи още пианистката. 
Тя добави, че концерти ще има и в София, и във Видин. 
Диляна Христова е родом от Самоков, като от малка се занимава с музика. Започва от 4-годишна уроци по музика в Самоков. По – голямата си част от музикалното си обучение преминава в София. Прави няколко големи концерти в София и Самоков. Към този момент живее и работи в Швейцария.