Представители на Фирмена синдикална организация (ФСО) към Национален железничарски синдикат "Подкрепа" към КТ "Подкрепа" са обсъдили днес следобед с ръководството на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (ИААА) напредъка по подписаното на 3 август т.г. стачното споразумение. За това потвърдиха за БТА от синдиката и от агенцията. 
След четири дни ефективна стачка в ИААА подписахме споразумение, с което прекратихме стачката. Ръководството пое задължение да прекрати практиката за еднакъв и равностоен труд да се плащат различни заплати, каза Адриан Илиев, юридически съветник към Конфедерацията на труда (КТ) “Подкрепа”. По думите му е поет ангажимент да се увеличат и възнагражденията с 30 % и да се подобри материалната база, оборудването и условията на труд.
От август досега продължава да няма нищо като резултат по стачното споразумение, коментира още Илиев. Той твърди, че от ИААА са посочили, че все още няма приет държавен бюджет за 2024 г.
“Великото постижение е, че на едни 20 човека избирателно, по някакъв списък, създаден от ръководството, са били оправени заплатите, в смисъл изравнени с по-високите на същата длъжност”, коментира Илиев.
От ИААА посочиха, че са запознали “точка по точка” представителите на синдиката какво е направено по споразумението. Дадени са и предложения за увеличаване бюджета на администрацията, както и за подмяната на техниката и униформите на служителите, отбелязаха също от ИААА. Оттам добавиха, че предложени за обществено обсъждане са промени в устройствения правилник.