Кметът на София Васил Терзиев назначи нови заместник-кметовете на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на Общината. 
Заместник-кмет в направление  „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ е Надежда Бачева. Тя е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като заместник-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила  е и като маркетинг мениджър в частния сектор.
Заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ е Надежда Бобчева. Тя е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – София и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие - Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при  разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Работила е и като директор в  Дирекция „Икономика и международни програми” към Община Силистра. 
Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ е Никола Барбутов. Той има магистратури по управление от ​​​​​​​University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Работил е в частния сектор. Първата компания, която създава, е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави. 
Заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Яна Генова. Тя е магистър по  „История и теория на културата“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Яна Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0". Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.   
До началото на декември ще встъпят в длъжност още няколко заместник-кметове на ключови управленски ресори, посочват още от Столичната община. Никола Лютов е номиниран в направление „Правен и административен контрол“. Той е юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране. 
Иван Матов е номиниран за заместник–кмет в направление „Обществено строителство“. Той е инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор. 
Гергана Москова е номинирана в направление „Финанси и здравеопазване“. Има над 20-годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес. 
Иван Гойчев е номиниран за заместник-кмет в направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. Той е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи. 
Вчера кметът на София Васил Терзиев назначи временно изпълняващ длъжността директор на общинското предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ (ОП СПТО). Длъжността поема Николай Савов, като негова приоритетна задача е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци и да предприеме стъпки за подобряване на състоянието и ефективността на предприятието, посочиха от пресцентъра на Общината.