Оценката за всеки политик и за партиите я дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който коментира позицията на „Продължаваме промяната“ (ПП).
Депутатът отбеляза, че на обединението ПП и другите партии, които влизат, дадоха четвърто място. Тъй че оценката я дадоха хората. Оттам нататък мен ме интересува само тяхната оценка, на тези хора не ме интересува, коментира Пеевски.
Според депутата премиерът Николай Денков не може сам да се защити. „Той има нужда от батковците“, коментира Пеевски. На въпрос дали ще го свалят от премиерския пост, Пеевски посочи, че "той си отива след три месеца".
"Денков виждаме, че батковците му го пазят. Тези батковци, от ПП, които са Кирил Петков, Асен Василев", каза още Пеевски и добави: "просто достойно нека да заемат премиерското място тогава те". Делян Пеевски попита защо "са го пратили това момченце да си играе в този кабинет". Според депутата той не знае как да управлява.
Свалянето на Денков зависи само от ГЕРБ, те са коалиция, ние подкрепяме политики, каза още Делян Пеевски.