Вълшебството на коледните празници ще изгрее на сцената на Общинския културен център в Разград с представлението „Сърцето на Коледа“ на Театрално-музикалния център в лудогорския град, съобщиха от културната институция. Сценарист и режисьор на коледния детски интерактивен спектакъл е Петьо Горанов. Вълшебствата, които предстоят на сцената, ще бъдат представени от актьорите и танцьорите към Театрално-музикалния център Лилиа Георгиева, Невена Денчева, Виолета Желязкова, Зехти Бамов и Христо Симеонов. 
Приказната история се случва в навечерието на Коледа. Помощниците на Дядо Коледа, Снежанка и Камбанка, бързат с последните приготовления за празника - да нахранят елените, да изпекат курабийки, да опаковат последните подаръци. Една от най-важните им задачи е да опазят Сърцето на Коледа, защото без него шейната на добрия старец не може да полети към децата. В разгара на подготовката обаче, става ясно, че празникът е на път да бъде провален, защото неизвестен злосторник е откраднал Сърцето на Коледа. Инспектор Снежинка тръгва по следите на крадеца, но за да се справи, ще му бъде нужна помощта на децата от публиката.
Какво е Сърцето на Коледа? Ще спасят ли празника героите и децата? Ще дойде ли Дядо Коледа? Всичко това малките зрители ще разберат, когато гледат представлението, споделят от културната институция.
Премиерата на най-новия спектакъл за деца на Театрално-музикалния център в Разград е на първи декември. Коледната пиеса ще се играе още четири пъти, като ще я гледат учениците от началните класове на всички училища в Разград и малчуганите от детските градини. Представлението ще бъде интересно и забавно не само за най-малките зрители, но и за малко по-големите деца и техните родители, заявиха от екипа на Театрално-музикалния център.
По случай коледните и новогодишни празници културната институция в Разград миналата година зарадва децата с постановката „Коледни бъркотии“. Спектакълът също бе по идея и под режисурата на Петьо Горанов.