Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия. Това съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. 
На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Русе Дунав мост“, ГКПП „Видин Дунав мост“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Никопол“ на изход от страната, а на граничния пункт „Русе Дунав мост“ - на вход от страната за леки автомобили. На ГКПП „Крушари“ и ГКПП „Кайнарджа“ не се извършва пропускателна дейност на вход и на изход поради проблеми с електрозахранването. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.
На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за товарни автомобили. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.
На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични пунктове.