Фондация „За Нашите Деца” откри консултативен хъб за ранно детско развитие в с. Войводиново, община "Марица". Той е създаден в резултат на подкрепата на доброволци, част от Глобалното предизвикателство на международната мрежа The Human Safety Net и е първият от общо девет, в областите София и Пловдив, каза за БТА Стела Александрова, мениджър във фондацията.
Дейностите в хъба са част от проект "Холистична подкрепа за ранно детско развитие" на фондация „За Нашите Деца” за разгръщане на холистичния модел за ранно детско развитие в 11 общини - София, Елин Пелин, Костинброд, Пловдив, "Марица", "Родопи", Асеновград, Куклен, Перущица, Раковски и Стамболийски.
В изграденото пространство ще има безплатен достъп до интегрирани услуги за деца до 6 години от община "Марица", както и достъп до специалисти като логопед, рехабилитатор, психолог и специалисти за ранно детско развитие. Идеята е в партньорство със здравния и образователния сектор в общината да направим всичко възможно да подкрепим децата и семействата им да разкрият пълния им потенциал, посочи Александрова.
Проектът на фондацията приключва на 31 август 2025 година. Най-голямата ми надежда и цел е след края му тази стая да остане място, където децата да имат подкрепата на специалистите, каза още Александрова.