Бургаският свободен университет (БСУ) откри кариерна борса, която среща студенти и ученици с потенциални работодатели в сферата на икономиката и системата на образованието. Събитието се организира по проект "Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)", финансиран по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", каза по време на откриването ректорът на висшето училище проф. д-р Милен Балтов.
Сред представителите на бизнеса са едни от най-големите компании от промишлеността, ИТ сектора, транспорта и енергетиката в региона и страната. Тази година събитието отново се провежда в рамките на Деня на отворените врати в Бургаски свободен университет. Основен партньор на висшето учебно заведение е един от най-големите организатори на кариерни форуми у нас "Джоб Тайгър" (JobTiger). 
Днес университетът е отворен за учениците от всички бургаски училища и за техните родители. Преподаватели ще представят различните специалности, по които БСУ ще приема студенти през следващата академична година. Ще има презентация на материалната база, както и срещи с преподаватели и студенти. Организирани са различни викторини, бизнес игри и работни ателиета.
"Днешният ден, освен с празничен характер, ще бъде изпълнен с множество срещи с ученици от Бургас, Сливен, Карнобат и други градове. Предвидили сме и такива с нашите колеги по програмата "Еразъм" от Испания. Днес ще връчим и сертификатите на участниците в инициатива, която стартира съвместно с Мария Габриел във времето, в което тя бе еврокомисар - проектът "Пирати на пластмаса – напред в Европа!", който се изпълнява в 15 европейски страни", каза проф. Балтов. 
За първи път в рамките на кариерната борса се представят и водещи правни и нотариални кантори.