Ще има промени в структурата и персоналния състав на Община Русе. Това каза кметът на крайдунавския град Пенчо Милков на пресконференция по повод началото на втория му мандат.
По думите му промените в момента се подготвят, като те ще бъдат съобщени скоро.
"Текат разговори с много личности. В работата на Общината още в предния мандат съм забелязал системни процеси, които трябва да бъдат променени. Структурата се нуждае от промяна в нейната системна работа. Има звена, които са пренатоварени, а оттам се получава и недобро качество на работата", каза Милков. 
По думите му промените се налагат и от приоритизиране на определени дейности, както и от желанието да се включат хора с още допълнителна енергия и със способности, които да внесат сила в екипа на Общината. 
Милков каза още, че в спешен порядък трябва да се промени размерът на някои местни данъци. "Това е непопулярна тема. Но всяко наше очакване за среда на живот се постига навсякъде с общите усилия на всички хора", каза кметът.
Той обясни, че е предложил на Общинския съвет да се осъвремени размерът на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци. Причината е, че разходите надскачат приходите. 
По думите му размерът на данъка върху недвижимите имоти не е коригиран от 2016 година. Трябва да се актуализира и данъчната оценка на имотите. 
Пенчо Милков каза още, че е изключително мотивиран да работи, като има много проблеми, които трябва да се решат. Сред приоритетите му са подобряване на средата на живот в общината, сигурността, спокойствието и опазването на обществения ред, подкрепа на младите семейства, повишаване на стандарта на русенци, привличане на инвеститори и осъществяване на европроекти. По думите му Общината ще подсили подкрепата си във всички сфери на живота.