"Ситуацията е такава, че индулгенция няма да се дава на никого. Включително, ако се намери вина, че някъде нещо съм сбъркал, съм готов да си поема съответната отговорност". Това каза пред журналисти главният секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров, след изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод трагичния инцидент в Лясковец.

„Тези оперативни работници си имат съответните ръководители. Проверките ще покажат кой носи отговорност. Каквото покажат фактите по проверките, такова ще бъде и решението", обясни Лазаров. Той заяви, че не си спомня как се казва второто лице, което е снимало жилището на Петко Петков, и едва ли трябва да му знае името.

„Не бих желал да коментирам как Специализираният отряд за борба с тероризма ходи на акции. Информирани са с какво оръжие разполага Петко Петков и са били въоръжени и оборудвани по щат, каквото е на Специализирания отряд за борба с тероризма. Колегите, които са проникнали в съответното жилище, са били въоръжени по щаб с бойни патрони, със съответното бойно оръжие", обясни Светлозар Лазаров.

„Със сигурност има провал на операцията. Какви са причините - вече долу-горе нещата са ясни. Дали това е умишлено или не - не бих се ангажирал да коментирам и не е моя работа, а на компетентните органи, които трябва да установят обективната истина", подчерта главният секретар на МВР.