Здравната министърка от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова се закани, че ще заведе дело за клевета срещу сегашния министър на здравеопазването Таня Андреева. Това тя ще направи, ако не получи публично извинение на пресконференция, каквато беше свикана преди повече от месец.
Тогава Андреева обяви, че ще съди Атанасова за клевета. Поводът за заканата е решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за отмяна на обществената поръчка с предмет „Осигуряване на комуникационна свързаност, поддръжка на информационно - комуникационните системи и системата за проследяване, оперативен контрол и управление на автопарка от реаномобили на Спешна медицинска помощ на Република България” на Министерство на здравеопазването.

Десислава Атанасова заяви, че е очаквала такова развитие, тъй като тази поръчка не съответствала на Закона за обществените поръчки.
Министър Андреева заяви, че ще заведе дело за клевета заради изявленията на депутатката от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването, в които я обвинява в корупция при възлагане на обществена поръчка от края на миналата година за изграждане на информационна система, която вече работи.

"Заставам с името си зад това, че от началото на нашия мандат до момента няма нито една обществена поръчка, която да е направена "на тъмно" и извън изискванията на закона и правилата, в която да са прокарани лобистки интереси", каза тогава Таня Андреева.

Днес КЗК качи на страницата си съобщение, с което оповестява отменянето на тази обществена поръчка, като счита, че се създават необосновани ограничения пред потенциалните участници и че методиката за техническата оценка кой ще я спечели е неясна, обща и дава възможност за субективна оценка.

Според Атанасова, с това си решение КЗК отменя обществената поръчка за осигуряване на комуникационна свързаност, а това означавало, че нейната теза е вярна.