В Русе започна полагането на специализирана настилка в зоната за детски игри на пл. „Д-р Мустаков“. Кандидатът за кмет на МК „БСП за България“ Пенчо Милков се запозна на място с технологията, позволяваща създаването на цветни фигури от настилката, специализирана за спортни и детски площадки. Тя е ударопоглъщаща, за повече сигурност и спокойствие в детските игри.

„Мястото е любимо на малки и големи и се радвам, че обновяването му тече с бързи темпове. Освен новите алеи, тук, както и в градинката зад пл.“Дунав“ се изгражда и поливна система от общинското предприятие „Паркстрой““, отбеляза Пенчо Милков.

Един от приоритетите му за управление в следващите 4 години е да продължи подсилването на общинските предприятия, както и дейностите за подобряване на микроградската среда в Русе. През последните месеци бяха обновени десетки паркинги в жилищните райони, както и много публични пространства, паркове и градини.

Новоасфалтирани са любими алеи в Парка на възрожденците и е изградено осветление по тях. С нова настилка са основни алеи в Парка на младежта. Възстановен е и фонтанът на алея „Перистери“ и са изградени нови алеи и осветление в градинката зад пл. „Дунав“. В момента тече възстановяването на шадравана пред НЧ „Захари Стоянов“ в кв. Здравец, както и подмяната на старата настилка на площада, заключен между ул. „Борисова“ и бул. „Неофит Бозвели“.