„На сцената се изисква да съм почтен към зрителите. С каквато и роля да се захвана, трябва да ми хареса, затова казвам, че Ед ми е много любима роля!“ С тези думи Стоян Радев се обърна към учениците от АГ „Гео Милев“, които играят в театралната работилница към училището „Целият свят е сцена“ с ръководител Мая Мицова. Заедно с актьора Калоян Желев двамата гостуваха в училището по покана на младите театрали. 

Поводът който ги събра е пиесата „Странна случка с куче през нощта“. Тя се играе в АГ „Гео Милев“ от няколко години и с нея учениците участваха в 24-тото издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ през 2021 година. Печелят и награда от фестивала „Маските падат“, с която много се гордеят. 

Актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ и гостът Стоян Радев подготвят премиера на същото произведение на Марк Хадън на 20 октомври, от 19.00 часа, на Голяма сцена.

„Не може да се търсят аналогии в която и да е интерпретация, дори и тази на Кралския национален театър с вашата, или това, което правим ние“, коментира Радев русенската постановка, под режисурата на Боян Иванов. 

Младите театрали бяха любопитни и засипаха двамата актьори с въпроси за театър и кино. „В хода на репетициите започваш от един бял лист и след всяка се добава по нещо ново,“ описа творческия процес Калоян Желев, който изпълнява ролята на Кристофър. „След поклона на сцената , пред публика всичко изчезва и си ставаш пак ти. Можеш да започнеш отново.“, допълни Желев. 

В края на срещата Кристофър си тръгна с подарък – книгата в оригинал на английски, а за Ед останаха снимките с фенове.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".