На 2 октомври се въвежда временна организация на движението заради откриването на новата учебна година на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщиха от Столична община.
От 8:00 до 12:00 часа на 2 октомври се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“ между ул. „Г.С.Раковски“ и пл. „Св. Александър Невски“.
От 09.00 до 12.00 часа на 2 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище“ между ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „11-ти август.
Тази година Софийският университет отбелязва 135 години от създаването си. В началото е имало съпротива срещу създаването на университета в европейски аспект и в страната ни, като много са били аргументите, че българи продължават да се образоват в европейските университети и способни ли сме да създадем такава институция, каза заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски" проф. д-р Георги Вълчев на откриването на Седмицата на алианса „Трансформация за Европа". В рамките на първите 20-30 години Софийският университет се развивал като структура и е получил облика на стандартния европейски университет. Сега вече Софийският университет е част от европейската университетска мрежа и от европейското университетско пространство, подчерта заместник-ректорът.