Общинската избирателна комисия (ОИК) в Шумен регистрира Венцислав Венков за кандидат за кмет на община Шумен, издигнат от КП „Левицата!“, става известно от решение на комисията, публикувано на сайта ѝ. 
Както БТА информира, Венцислав Венков бе номиниран за кандидат за кмет на Шумен на общинска конференция на БСП в града на 9 септември, но кандидатурата му трябваше да бъде утвърдена от Националния съвет на партията. На негово заседание обаче бе одобрена кандидатурата на проф. Христо Христов за кандидат-кмет на Шумен, който също е регистриран за местния вот в ОИК - Шумен. 
Венцислав Венков е роден през 1957 г. Завършил е българска филология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Работил е като журналист, беше два пъти областен управител на Шумен, изпълнителен директор на Българско-турската търговско-индустриална камара и кандидат за кмет на община Шумен на Коалиция "БСП за България" на предходните местни избори. Пред БТА разказа, че в момента е консултант в „Алкомет“ АД.