Светът на българското училище с неговите изпитания, страхове, радости, мечти и разочарования е акцент в новия сборник с разкази „Тебеширено слънце и мастилени облачета“. Автор на книгата е Бисерка Алексиева, съобщават издателите „Многоточие“.
По думите им героите в разказите са деца и възрастни, палавници и мъдреци, хора и фантастични призрачни същества. Редактор на сборника е Ивелина Цветкова, а корицата и оформлението са на художника Даниел Меразчиев.
Бисерка Алексиева е родена в село Ружинци, област Видин. Завършила е Великотърновския университет (ВТУ) „Св. св. Кирил и Методий“ и е учителка по български език и литература. Живее във Варна. Първата ѝ книга „Към Горната земя или 12 приказки за доброто“ е издадена през 2009 г. 
Ангелова е носител на награда в първия маратон на Варненската литературна школа „12 приказки и 12 притчи за доброто“. Има още първа награда в конкурсите „Земя на пеещите колелета“ (2019), „Спомени за село Шейново“ (2022), „Истински неща“ (2022 и 2023), „Приказка от мен за теб“ (2023), както и втора награда от „Наздравица за любовта“ (2022).
/ ГН