Седем кандидати за кметове на общински центрове, издигнати от партия „Възраждане“, бяха представени от заместник-председателя на партията Цончо Ганев и народния представител от „Възраждане“ Цвета Рангелова на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград.
Кандидати партията издига в Банско, Струмяни, Петрич, Сандански, Гоце Делчев, Гърмен и Добринище. Преди седмица на пресконференция бе обявен и кандидатът за кмет на „Възраждане“ за областния център – народният представител в 49-ото Народно събрание Цвета Рангелова. 
В Банско партията издига за свой кандидат Зорница Немцева, която работи като преводач. Кандидатът в Струмяни е Вергиния Секулова – преводач от италиански език. В Петрич в предизборната надпревара „Възраждане“ влиза с кандидата Марио Костадинов, който е с опит в сферата на търговията, в Сандански издига Теодора Димитрова, в Гоце Делчев – Костадинка Джагълова. Кандидатът в Гърмен е Мустафа Люманков, а в Добринище – Георги Хаджийски. 
„Възраждане“ се явява самостоятелно на предстоящите местни избори, като „дава алтернатива на избирателите“, каза заместник-председателят на партията Цончо Ганев. Явяваме се на тези избори за да ги спечелим, като основната цел е да убедим негласуващата част от нашите съграждани да излязат и да дадат своя вот, посочи Цвета Рангелова. 
На пресконференцията стана известно, че „Възраждане“ ще издигнат свои кандидати и в по-малки населени места в областта, ще се явят и със самостоятелна листа за общински съветници в общинските центрове в област Благоевград.