Мъж на 43 години получи 20 години затвор за убийството на 46-годишна жена, извършено по особено мъчителен начин, съобщават от Окръжна прокуратура - Габрово. 43-годишният С.А. е признат за виновен за това, че между 18 и 19 септември 2022 г. в къща в квартал „Горни Бакойци“ в Габрово умишлено е умъртвил 46-годишната И.С. Мъжът е съжителствал с жената, а убийството е извършено по особено мъчителен за жената начин и с особена жестокост. 
Обвиненият в убийство 42-годишен мъж е живял на семейни начала с жертвата. Жената е починала от раните си в линейката, на път към болницата.
За посоченото престъпление, квалифицирано по чл. 116 ал. 1 т. 6 предл. второ и трето във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс, на С.А. е наложено  наказание в размер на 20 години  „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. По отношение на подсъдимия С.А. е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ в хода на досъдебното производство.  Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново, допълват от Прокуратурата в Габрово.