Филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Разград откри тържествено новата академична година. Под звуците на студентския химн бяха приветствани над 50-те първокурсници в професионалните направления "Биотехнологии", "Химични технологии" и "Технология на храните".
Директорът проф. д-р Генчо Попов пожела на студентите незабравими дни в университета, успешно обучение и вяра в преподавателите. „Поставете добро начало на вашето образование, за да се радвате на добри плодове в края", се обърна към студентите той.
От името на Ректорското ръководство поздрав към първокурсниците отправи главният секретар на Русенския университет доц. д-р Таня Грозева. „Дерзайте! Пред вас се отваря широк път, който вие сами ще решите накъде, как и с каква скорост да извървите“, заяви тя.
Административният директор на Филиала проф. д.н. Станка Дамянова също приветства студентите с избора си да станат част от Русенския университет. „Пожелавам ви успешна академична година и от името на преподавателите ви обещавам да бъдем толерантни, да подхождаме с разбиране към учебния процес“, добави Дамянова. 
След официалната част първокурсниците проведоха среща с курсовите си ръководители, които ги запознаха с организацията на учебния процес и възможностите за изяви.
В днешния празничен ден своите дипломи за завършено образование тържествено получиха 45 випусника. Директорът на Филиала проф. д-р Попов ги поздрави, като им пожела да не спират да се развиват и да бъдат успешни в професията. По традиция завършващите степен "бакалавър" засадиха дърво в двора на учебното заведение. Дървото на випуск 2023 беше албиция, наречено още „копринено дърво“. Магистратите и тази година направиха своето послание към студентите и преподавателите, което ще бъде съхранено в „Капсула на времето“. Приветствие към студентите, преподавателите и гостите на тържеството отправи един от отличниците на випуска – Пенка Пенева.
Сред гостите на тържеството бяха областният управител Владимир Димитров и представители на работодателите.
Новата академична година във Филиала на Русенския университет в Разград започна за близо 230 студенти. Приемът на първокурсници все още продължава, като в направлението "Химични технологии" четиригодишното обучение за студентите е безплатно, а за другите две таксата е държавна, каза за БТА проф. д.н. Станка Дамянова.