Данаил Раденцов е кандидатът за кмет на община Плевен от политическа партия (ПП) "Възраждане". Това обяви днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен народният представител от партията Ивелин Първанов.
Раденцов е на 40 години. Той е областен координатор на "Възраждане" в Плевен. Номинацията за мен е голяма чест, но и огромна отговорност, каза той.
Раденцов подчерта, че има изготвена управленска програма на експертно ниво. Сред акцентите в нея е Стратегия за икономическото развитие на община Плевен, която включва разкриване на нови работни места с адекватно, европейско заплащане, стимулиране на предприемачеството и инвестициите в общината. 
В управленската програма са включени още мерки за възраждане на туризма в общината, изграждане на съоръжения за масов спорт, реновиране на съществуващите, изготвяне на проект за модернизация на градския стадион. Раденцов подчерта и необходимостта от въвеждане на мерки в областта на обществения ред и сигурност, за да намалеят вандалските прояви, да се облагороди градската среда, за подкрепа за социално уязвими хора. Сред приоритетите му, ако бъде избран за кмет, ще бъде и активната комуникация с браншови организации и граждани, както и възможността за местни референдуми по актуални за общността въпроси. 
ПП "Възраждане" ще участва на местния вот в община Плевен с листа с кандидати за общински съветници и с кандидати за кметове на кметства. Листата е съставена от млади хора, експерти в своята професионална област, представители на различни икономически сфери, от местния бизнес и изкуството, подчерта Захари Дончев, председател на общинската структура на партията.  
Освен в Плевен "Възраждане" ще има свои кандидати за кметове в общините Левски, Белене, Пордим, Червен бряг, Кнежа, Долна Митрополия и Никопол. Във всяка една от общините на областта ще се яви и с листа за общински съветници.