Никола Конте и неговият латино джаз бенд ще гостуват във Велико Търново. Концертът в италиански стил с боса нова ритъм с Никола Конте ще се състои в Летния театър на Велико Търново на 24 септември с вход свободен, съобщиха организаторите.
Музикалният празник е подарък за жителите и гостите на града и е част от програмата за отбелязване на 115 години от обявяване на Независимостта на България.  Никола Конте е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните 20 години. Италианецът от град Бари е известен с въвеждането на иновативното звучене на асид джаза. Създател е на културното движение Fez, в което участват няколко креативни музиканти и приятели, със сходни интереси към културните проблеми, емоционални мечтатели, джаз ентусиасти, ценители на "nouvelle vague", натрапчиви колекционери на винили, дизайнерски и графични експерти, хора, луди по културния ритъм и книгите, написани от революционери като Жан Пол Сартр и Борис Виан.
Музиката на Конте съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, заедно с етническа индийска музика. Колаборациите, които умело поднася на публиката, галят сетивата, казват неговите ценители. Първият албум на Никола Конте се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 година. Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит, посочват организаторите.