Общата кандидатура за кмет на Кюстендил на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" - тази на сегашният заместник областен управител на Кюстендилска област - Кристиян Иванчов, беше обявена днес, в деня, в който се почитат светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.
Официални гости на събитието бяха заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев, народният представител от 10 МИР Кюстендил Георги Стамов, областният управител на София-град Вяра Тодева, както и кандидатът-кметът на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за Благоевград Методи Байкушев. На представянето на кандидатурата на Иванчов присъстваха и кандидати за общински съветници, кметове на кметства и кметове на общини в областта.
Кристиян Иванчов е роден и израсъл в Кюстендил, завършил е средното си образование в професионалната гимназия по туризъм в града, а след това е завършил и магистратура по право. Работил е в различни финансови институции, развивал  е собствен бизнес, а през последните два месеца е заместник-областен управител на Кюстендил. "Това е човек с качества на лидер", каза при представянето му народният представител Георги Стамов.
"Най-хубавото е, когато във взаимодействие работят местна, законодателна и изпълнителна власт. Тук имаме един кандидат, който може да обедини всичко това в себе си. Той е заместник областен управител, т.е. от изпълнителната власт, бил е вече съветник на Георги Стамов в НС - законодателната власт, а след два месеца ще бъде и участник в местната власт. Това ще бъде една много добра предпоставка проблемите на Кюстендил да се решават по най-добрия начин при взаимодействие между отделните институции", каза заместник-председателят на НС Никола Минчев.
"Тази вечер трябва да поставим началото на промяната в Кюстендил", каза Кристиян Иванчов. Той посочи, че в "промяната" влага идеята за превръщането на Кюстендил в града, в който хората искат да живеят, в който децата имат достъп до качествено образование, а всички семейства до - качествено здравеопазване. Иванчов заяви, че ще работи за Кюстендил, в който се чува гласът на всеки местен жител, и за града, в който местните хора избират да останат. 
Сред акцентите в представянето му бяха работата на местната администрация в услуга на бизнеса, разрешаване на проблеми, свързани с инфраструктурата и трупани с години, оползотворяване на природните дадености и превръщането на Кюстендил в модерен център за туризъм. Той засегна и проблемите с липсата на преработвателни предприятия в услуга на местните земеделски производители и посочи, че ще работи за развитие на културата и достойно представяне на историята на града.
Послания с ключ към промяната получиха всички присъстващи на представянето на кандидатурата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Иванчов също получи ключ, с който "да отключи общината" след местните избори.