Историкът Петко Добрев е кандидатът за кмет на община Силистра, издигнат от политическа партия (ПП) "Възраждане" за предстоящия местен вот на 29 октомври. Кандидатурата му бе представена от народния представител Маргарита Генчева в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град.
„Петко Добрев е една от знаковите фигури в политическия и обществен живот на Силистра. Има безспорен авторитет и сериозен административен опит. От ПП "Възраждане" сме силно мотивирани с неговата кандидатура да спечелим изборите в Силистра. Това не е самоцел, а дълбоко изстрадана необходимост“, каза Маргарита Генчева.
Тя каза още, че Политическа партията „Възраждане“ ще участва на изборите във всички седем общини в Силистренско.
„В решенията, които ще вземаме като изпълнителна и законодателна местна власт, ще се позоваваме на няколко принципа. Това са рационалност, законосъобразност, дълъг хоризонт и естетика. Решенията, които ще се вземат, трябва да имат хоризонт в продължение на десетилетия. Общината няма да се роди сега, нито ще престане да съществува утре“, заяви Петко Добрев.
Той допълни, че ще представи основните приоритети в програмата си, когато започне предизборната кампания, но бе категоричен, че ще отговаря на инструментариума, с който разполага местната власт.
Петко Добрев има магистратура по история и география във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий“. Бил е два пъти областен управител на Силистра, както и заместник- кмет на общините Дулово и Алфатар. В мандат 2007 – 2011 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Силистра.