В Плевен политическа партия (ПП) "Консервативна България" ще участва на местните избори с кандидат за кмет на общината, с пълна листа за общински съветници и с кандидати за кметове на кметства в малките населени места. Това стана известно днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.
В нея участваха Борис Ячев, председател на партията, която е наследник на Национален фронт за спасение на България, инж. Сашо Радоловски, кандидат за кмет на община Плевен и водач на листата с общински съветници, Николай Иванчев, областен координатор на партията и втори в листата и кандидатите за общински съветници – Константин Стоянов и Денислава Горанова. 
За кандидата за кмет на Плевен Ячев подчерта, че той е предприемач, общественик, който е сред основателите на фондация "Бъдеще за развитие на община Плевен", подготвен експерт, който познава проблемите на общината и има решения за тях. 
Инж. Радоловски представи част от акцентите на своята управленска програма. Сред тях са нова организация на транспорта, повишаване на безопасността на пътната мрежа, изграждането на нови надземни паркинги, някои от тях ще покрият част от Тученишка река, работа в посока на енергийна независимост на малките населени места в общината, създаването на общинска борса за продукцията на семейни земеделски стопанства и ферми, развитие на туризма, енергийно обновяване на общински сгради, изцяло електронно обслужване на граждани и фирми от общинската администрация и други. Инж. Радоловски заяви, че има подготвен екип от експерти, с които ще изпълни своята програма, ако бъде избран за кмет. Той добави, че ще води позитивна кампания.
Борис Ячев подчерта, че една от целите на "Консервативна България“ в предстоящата предизборна кампания е рестарт на партията, налагане на новото име, вкарване на повече хора – кметове и общински съветници в местната власт. Според него е много възможно през пролетта на следващата година при ротацията на министър-председателя, настоящото управление "да се разсъхне" и да се стигне до предсрочни парламентарни избори.