Община Видин и Областна администрация-Видин се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно". От 9:00 ч. до 10:30 ч. при паркинга на административната сграда на Общината беше отворен пункт, на който се раздаваха чували и ръкавици на желаещите да участват в проявата.  
"Областна администрация - Видин се включва всяка година в националното почистване. Смятаме, че това е задължение на всеки един човек с гражданско самосъзнание", обясни за участието на институцията Ани Арутюнян, зам.-областен управител на област Видин.
Областната администрация почисти високата и ниската тераса на крепостта "Баба Вида". "С радост казвам, че не беше толкова замърсено", допълни още Арутюнян.
Емилиян Енчев, секретар на община Видин, обясни за участието на една от групите служители на община Видин, които се включиха в почистването. "Имаме четири точки на почистване, това не е единствената група от служители на община Видин. Това е наша кауза, чистотата е издигната на приоритетно значение. Бихме искали да създадем навици в нашите съграждани и това да не бъде само кампания, а ежедневно отношение към заобикалящата ни среда", допълни още Енчев.
Служителите от администрацията и общинските предприятия почистиха междублокови пространства в жилищните комплекси „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Възраждане“, „Баба Тонка“, „Строител“ и „Панония“. Кметствата във всички 33 населени места на територията на общината също създадоха организация за почистване в съботния ден.
Събраните чували с отпадъци ще се поставят до контейнерите, откъдето ще се извозват от служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ до Регионалното депо, обясниха от управата.