Концертът на българския изпълнител Миро, който трябваше да се проведе тази вечер на сцената на Летния театър в Плевен, се отлага. Причината е прогнозата за лоши метеорологични условия, което би направило събитието невъзможно за реализиране, съобщават организаторите от Artvent на своята страница във фейсбук.
Оттам добавят, че скоро ще бъде съобщена нова дата за концерта, който е част от турнето на Миро Best of. Закупените към момента билети ще важат за нея без презаверяване. Ако наложилата се промяна не е удобна за почитателите на изпълнителя, те ще могат да получат парите си обратно чрез каналите за продажба онлайн и на място до 25 септември 2023 г. включително.
БТА припомня, че турнето на Миро започна на 11 август в Созопол. То включва концерти в Бургас, Стара Загора, Варна. На 11 октомври ще се състои концерт в зала 1 на НДК в София. Организаторите обявиха и втора дата за София на 21 декември, когато ще е специалното коледно издание на музикалното събитие с допълнителни рождествени песни.
Преди началото на турнето Миро издаде нов сборен албум - "46" ("Вирджиния рекърдс"), представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към песента "Отначало" с режисьор Валери Милев.