Изложба на открито „Стара Загора – Градът и Хората в кадър“ беше открита днес в парк „Пети октомври“. Експозицията представя 30 табла, събрали над 200 пощенски картички и снимки от миналото, издирени и пазени от Снежана Маринова - колекционер, краевед, изследовател, дълги години работила в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. На таблата могат да се видят и  материали от фондовете на двете големи библиотеки в града – Регионалната и „Родина“. 
„Благодаря на Снежана Маринова, която откликна с радост на идеята на кмета Живко Тодоров да покаже част от невероятно ценната си колекция в изложба. Тя не е подредена случайно сега. Съвсем скоро предстои Празникът на Стара Загора. Това, което може да видите тук на алеята, ни показва много любопитни моменти, които говорят за историята, за бита на старозагорци“, каза по време на откриването на експозицията заместник-кметът Милена Желева.
„Много трудно ми беше да подбера какво да покажа на тези 30 табла. Има 210 картички и снимки, както и няколко допълнения от вестници, които изясняват контекста на някои от кадрите. Имам наистина стотици експонати в колекцията, но идеята ми беше да покажа града и хората му. Оказа се, че в снимките има толкова интересни и красиви лица, мотивиращи истории от век назад. Иска ми се да ги видят днес“, сподели с гостите си Снежана Маринова. „Много любопитни са историите, разказани в кадри, на три старозагорски занаятчии – материалите, свързани с тях, ми бяха предоставени от техни наследници“, даде подробности Снежа Маринова. Тя се обърна и към всички, които пазят спомени от миналото на своите фамилии, свързани със Стара Загора – да се обърнат към нея, ако имат желание да бъдат показани.