Празничният 15 септември започна присъствено във всички училища на територията на община Попово. Тържествата се проведоха в училищните дворове, където с музика, цветя и много усмивки те бяха изпълнени от най-нетърпеливите – от първокласниците и техните развълнувани родители до по-големите средношколци, съобщиха от администрацията на кмета Людмил Веселинов. 
Първокласниците, които тази година за пръв път преминаха през прага на родното училище в общината, са общо 189 ученици. Броят им спрямо предходната година се запазва без съществена промяна. 
Общият брой на учениците, учещи в училищата на територията на община Попово, е 2251. От тях 1306 деца в етап на основно образование (1-7 клас) и съответно 945 – в гимназиален етап (8-12 клас).
В поздравилението си по повод 15-ти септември кметът Веселинов определя първокласниците като „символът и сърцето на този ден“. „Учете, творете и трупайте знания. Утрешният ден ви принадлежи“, се обръща към по-големите ученици кметът. А към учителите изразява „респект, към труда Ви, с който водите бъдеще за ръка!“