В севлиевската болница "Д-р Стойчо Христов" бе открит изцяло обновеният операционен блок. Хирургичното отделение е ремонтирано, а две идентични помещения от по 50 кв. м бяха обособени в нови операционни зали, отговарящи на всички европейски стандарти. Както хирургичното отделение, така и инфекциозната част, която бе завършена тази година, бяха последните две отделения от болницата, които не са били обновени през годините, каза за БТА директорът на болницата д-р Пламен Цеков.
“Изграждането на новия операционен блок се налага във връзка с новите нужди от по-голяма площ за техника от ново поколение”, коментира управителят на севлиевската болница д-р Пламен Цеков. Той благодари на община Севлиево, Общинския съвет и “Идеал Стандарт - Видима”. Цеков благодари също лично на кмета д-р Иван Иванов и на директора на “Идеал Стандарт - Видима” Ярослав Дончев, които също бяха на откриването, за разбирането и подкрепата.
Реконструкцията на операционния блок дава възможност за развитие на ендоскопска хирургия в по-големи от сегашните мащаби. Залите вече са дооборудвани и е внесен специален рентгенов апарат за използване по време на операции. По думите на директора стремежът е да се догонят средноевропейските стандарти в оборудването и обзавеждането на лечебното заведение.
До момента, изцяло със средства на лечебното заведение, са изградени две операционни зали със съпътстващи помещения, съблекални, миялно помещение. Д-р Цеков изтъкна, че работи успешно с Община Севлиево и Общински съвет – Севлиево, както и с бизнеса в града, а плановете им за работа са начертани за година напред. По думите му заедно с помощта на „Идеал Стандарт - Видима” ще се работи в посока даването на стипендии и привличането на специализанти в Севлиево. 
Откритият днес операционен блок отговоря на всички изисквания и актуални стандарти за съвременно лечение на пациентите. Завършен е и ремонтът на коридора, цялата западна част, която включва още две операционни зали с помощни помещения. 
Кметът д-р Иван Иванов благодари за ефективната съвместна работа, благодарение на която Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Стойчо Христов” от болница пред закриване, днес е вече изцяло обновено и модерно лечебно заведение, което е сред примерите за добра медицинска практика в страната. “Надявам се, с общи усилия, в рамките на тази година да успеем да завършим изцяло всички започнати ремонтни дейности, за да можем да се радваме на изцяло обновена болница”, каза още той.