Независимият кандидат Пламен Крумов обяви днес кандидатурата си за кмет на Сливен. Той уточни, че ще използва регистрацията на партията "Пряка демокрация".
Крумов, който е общински съветник в Сливен, е бил дългогодишен футболист, от близо десет години се занимава с бизнес, семеен е с две деца.
Той акцентира върху намерението заедно с екипа си да води позитивна кампания, пожела на всички кандидати успех и "да победи по-добрият". Посочи, че ще се постарае да участва с пълна листа за общински съветници, както и с кандидати в почти всички населени места в общината. Сред кандидатите за общински съветници има юристи, лекар, икономисти, много от тях са треньори, занимават се със спорт, както и с частен бизнес, земеделие и др.
В програмата за управление, която ще представи подробно по време на кампанията, са залегнали прозрачност, работа с всички представители на бизнеса. Крумов заяви, че е разговарял с немски консорциум, които са го уверили, че ще инвестират в развитието на Сливенските минерални бани и Карандила.
До момента в община Сливен кандидатурите си за кмет са заявили независимият кандидат Минчо Афузов, Климент Шопов от политическа партия "Възраждане", Кольо Милев, който бе одобрен от националния съвет на БСП.