Издателството "Клет България", в партньорство с Националния център за безопасен интернет, организират специален уебинар на тема  "НЕ | Зависими в интернет - как да развиваме уменията на децата, за да са в безопасност в мрежата". Събитието е насочено към всички учители в страната, които ще научат как да представят на децата важните теми за онлайн безопасността по интерактивен и интересен начин, съобщиха организаторите. 
За да имат възможност всички да се включат и да могат да зададат своите въпроси по темата, организаторите са планирали две дати за тематични събития - 12 и 27 септември. 
Регистрацията е отворена за всички учители, по време на събитията ще бъдат разгледани част от уроците от Националния център за безопасен интернет по темата, като всички вече са публикувани за свободно ползване в образователната платформа iZZI.  Уроците са подготвени за учителите на деца от първи до четвърти клас и засягат темите: вредно съдържание в мрежата, НЕТИКЕТ (онлайн правила и защо е важно децата да ги познават), офлайн и онлайн баланс (могат ли децата да постигнат самоконтрол върху онлайн дейностите си), както и онлайн тормоз (каква е разликата между насилие и тормоз и стратегии за справяне). Всеки от уроците съдържа и ясна методология за провеждането му, за да могат децата по лесен и достъпен начин да възприемат важната информация. В темите има заложен и интерактивен игрови елемент, чрез който децата да упражнят и затвърдят своите знания. 
"Дигиталното пространство се развива изключително бързо. Колкото и да сме убедени в уменията си да се справяме с проблемите, които можем да срещнем там, винаги може да има изненади, за които трябва да сме подготвени. Именно затова за нас, като отговорен и гъвкав партньор на българските учители, е много важно постоянно да ги снабдяваме с релевантни, но най-вече работещи инструменти, с които да могат да бъдат в подкрепа на своите ученици, а и също на техните родители", казват от издателството. 
Събитията ще бъдат водени от Антоанета Василева - координатор на Националния център за безопасен интернет, и от Ралица Михайлова - психолог и обучител. Всички учители, които проведат със своите класове уроците до 17 ноември, ще могат да получат награди от Yettel. Партньорството на оператора с издателството "Клет България" и с Националния център за безопасен интернет е част от дългосрочната програма на мобилния оператор, наречена "Безопасен интернет". С нея компанията цели да повиши осведомеността на децата и младежите по темите за сигурността в мрежата.