В политиката има страшна криза на доверие. Българите имат основание да нямат доверие. А ние от Реформаторския блок се борим за това доверие по свой начин. Всички дрънкат за патриотизъм, а ние разчитаме на съвестта на хората, които живеят в България и ЕС. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев.
„Ние не делим гражданите на останали тук и напуснали страната. Това са българи, всички живеем в единна Европа. Ако имаме представа за модерен български патриотизъм, ще впрегнем всички сили, за да спечелим доверието на тези хора”, заяви Кънев.

Той поясни, че в събота Реформаторският блок ще обяви своите намерения за евроизборите.

„Реформаторският блок няма програма максимум. Сега ще се борим за трима евродепутати. В събота ще имаме решението, което ще подреди окончателно нашите листи. Аз няма да участвам в тях. Не смятам, че съм човекът с най-голям авторитет. Не смятам, че трябва да се прави реклама на български политици в Брюксел. Други наши политици ще водят тази наша битка в Европа. Меглена Кунева и Светослав Малинов са лидери с утвърден опит в Европа”, заяви Радан Кънев.