Снимка на автомобила на волейболиста Любо Ганев, паркиран на място за инвалиди в столичен мол, която се разпространява онлайн, стана обект на много критики и възмущение от действията на спортиста.
Снимката е направена от гражданин, който твърди, че освен колата на Любо Ганев, на нея се вижда и автомобилът на общинския съветник от ГЕРБ Радослав Тошев.
От екипа на предаването "Здравей, България” по Нова телевизия са се свързали с общинския съветник, който заяви, че няма нищо общо с автомобила от снимката, за който се твърди, че е негов.
Любо Ганев обаче се включи на живо в предаването и пожела да коментира казуса. Той потвърди, че единият автомобил от снимката е негов.
"За да мога да вляза и изляза от колата, трябва да си отворя вратата изцяло, защото както знаете съм голям човек. Паркоместата за инвалиди са широки. За съжаление повечето от останалите паркоместа са тесни. Предупредих охраната, даже имаха телефона ми, ако на някой му пречи или има нужда, да звънне”, коментира Любо Ганев.
По думите му в този мол има достатъчно места за инвалиди и не е заел единственото. Той заяви, че другият паркиран автомобил е на негов колега, но не пожела да назове името му.