Родният край посреща утре вечер Нургюл Салимова. Тържественото събитие, организирано от община Опака, ще бъде от 18:00 часа на площада пред кметството на село Крепча – населеното място, където израства българската шахматистка, съобщиха за БТА от институцията. 
Съгражданите на 20-годишната спортистка години наред ще помнят вълненията от последните дни, когато с трепетно очакваха разиграването на партиите и безрезервно подкрепяха и вярваха в успеха на Нургюл. Детето, което е израснало през очите им, и впечатлява със скромността и упоритостта, както каза кметът на селото пред БТА.
С представянето си в Баку Салимова прослави родния край, областта и  страната си. Тя е и ще остане гордост за Крепча и за Опака, категорични са местните хора. 
Всички, които искат да се докоснат до Нургюл, да изкажат уважението, възхищението и признателността си към нея, нека заповядат – приканват организаторите на посрещането от общинската администрация в Опака. Подготвени са изненади за „Царицата на шахмата“ както я наричат тук, която ще бъде поздравена с изпълнения на местни фолклорни състави.